Hielklachten

Hielklachten

DE PIJNLIJKE HIEL TIJDENS EN NA HET SPORTEN

De naam van deze vaak voorkomende aandoening is SEVER-SCHINZ-SYNDROOM. Laat u zeker niet afschrikken door de term "syndroom" maar reageer als ouder alert op onderstaande symptomen. Bij deze vervelende blessure is er sprake van een ontstoken hielbeen.
De klachten komen meestal voor bij kinderen tussen 7 en 12 jaar en manifesteert zich meer bij jongens dan bij meisjes. Dit is een typische groeikwaal, eens het kind is uitgegroeid verdwijnen de klachten meestal vanzelf.

Herkennen:

  • Locatie: er is veelal sprake van een zeurende pijn alsook drukpijn aan de achterzijde van het hielbeen. Er kan ook geringe zwelling en roodheid optreden ter hoogte van de aanhechting van de achillespees aan het hielbeen.
  • Symptomen: de hiel voelt pijnlijk aan bij aanraking. De klachten verergeren tijdens het lopen, springen, enz. Na (nacht-)rust kan de hiel en voet pijnlijk en stijf aanvoelen.
  • Behandeling: gebruik de Révvi ice COLD gel om de pijnlijke zone na een inspanning te verkoelen waarbij de gel een pijnstillend en zwelling werend effect zal hebben. Behandel de voet-, achilles- en kuitzone met de Révvi fast RECOVERY gel na elke training of voor het slapengaan.

Wat is de relatie met (intensief) sporten/voetballen?
Voetbal heeft enkele verhoogde risicofactoren voor deze blessure. Allereerst biedt een voetbalschoen weinig tot geen demping. Daarnaast voetballen de meeste kinderen met gewone voetbalschoenen op kunstgras in plaats van de hiervoor speciaal ontwikkelde kunstgras schoenen. Daarnaast hebben kinderen die voetballen bijna allemaal (ver)korte hamstrings en kuitspieren. Regelmatig en gerichte rekoefeningen zijn zeker aangewezen. Raadpleeg uw huisarts en/of een kinesist die u met raad en daad zal kunnen bijstaan.

Raadpleeg bij (de minste) twijfel een behandelend (sport-)arts of kinesist voor een correcte diagnose.Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods