Nekpijn behandelen met warmte 🔥...

Heb jij soms last van aanhoudende nekpijnen?

Aanhoudende of plotse/acute nekklachten gaan vaak gepaard met ongemakken. In die mate zelfs dat acute nekpijn een grote invloed kan hebben op je dagelijkse activiteiten zoals werken, sporten, huishouden, ...

De belangrijkste symptomen van acute nekpijn zijn uiteraard hevige pijn in de nek, eventueel met uitstralingen naar de armen en mogelijks tintelingen en/of gevoelloosheid in de armen.

Ernstige nekpijn?

Nekpijn wordt meestal als erg pijnlijk ervaren en kan erg ongemakkelijk zijn, er is echter niet meteen reden tot ongerustheid. De kans dat de nekpijn even snel en spontaan verdwijnt als ze gekomen is, is groot. In de overgrote meerderheid van nekpijnen is er ook geen blijvende schade.

Raadpleeg uw huisarts als de pijn hardnekkig blijft na één week, zeker als je op regelmatige basis een stekende, schietende of snijdende, heftige pijn die vanuit de nek naar een of beide armen uitstraalt ervaart.

  Wat kunt u zelf doen bij nekpijn?

  Zorg voor een maximale doorbloeding in de nekstreek en dit kan je het best bereiken door actief te blijven, maar houdt rekening met de signalen van je lichaam.
  Daarnaast zal warmte niet alleen het comfort verhogen maar stimuleert het bovendien de plaatselijke doorbloeding hetgeen als pijnstillend ervaren wordt ; gebruik hiervoor bv. de Révvi intense HOT gel
  Ga over tot je dagelijkse activiteiten, stop rond en wissel regelmatig van houding om de belasting in je nek regelmatig te wijzigen en/of te ontlasten.
  Bovenal, wees geduldig en neem je tijd!

  Wat kan je best vermijden bij nekpijn?

  Tracht alle (langdurige) bewegingen in éénzelfde houding te vermijden (bv. lang naar omhoog kijken). Let op de lichaamshouding op bv. je werk waarbij de kans bestaat dat je ononderbroken in eenzelfde houding zit achter je computerscherm.
  Draag zeker géén halskraag alvorens advies te krijgen van je huisarts of specialist.

  Nog steeds nekpijn na 6 weken?

  Ga naar uw huisarts voor een verwijzing naar een wervelkolom raadpleging in het ziekenhuis. In dit geval zijn immers meestal bijkomende maatregelen aangewezen.

  laat een bericht na

  Alle berichten worden eerst nagelezen alvorens te publiceren.

  Shop now