Is de term "Sportmassage" misleidend 🧐?

Voldoende sporten hoort bij een gezonde "lifestyle", maar sporten brengt ook wel eens ongemakken met zich mee zoals blessures, stijve spieren, etc.
Een goede warming-up en nazorg zijn belangrijke facetten, maar waarom is een sportmassage zo belangrijk?

Wat is sportmassage?

De term sportmassage is in deze een beetje misleidend wat het is in feite een krachtige massagevorm d.m.v. wrijven en kneden in combinatie met gewrichtsmobilisatie. Door zijn krachtige aanpak met vaak een voedende of warmende massageolie ; zoals de Révvi massageoliën wordt de bloedsomloop bevorderd waardoor de toevoer van zuurstof- en voedingsstoffen naar de spieren optimaal verlopen. Gelijktijdig worden ook afvalstoffen beter afgevoerd.  Deze handelingen zorgen ervoor dat het lichaam beter in staat zal zijn om fysieke prestaties te leveren of om te ontspannen/te herstellen na zware fysieke inspanningen.

 

Voor iedereen?

Veel mensen denken bij een sportmassage meteen dat dit alleen maar weggelegd of nuttig is voor topatlete, maar in werkelijkheid doet iedereen er goed aan om regelmatig een goede sportmassage te overwegen. Sportmassage kan ook bij mensen die niet zo vaak sporten en helpt om in vorm te komen of te blijven.

Dankzij de positieve invloed van sportmassage, zoals minder blessures en het sneller herstellen van spierpijn, zullen ook juist niet-professionele sporters beter gemotiveerd raken om te blijven sporten.

Sportmassage is ook de perfecte massagevorm voor mensen die tijdens hun werk zware fysieke inspanningen moeten leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die in de bouw werken of aan verhuizers die hun rug zwaar belasten. Kortom, sportmassage is een massagevorm die in veel situaties kan worden toegepast waarbij sprake is van zware fysieke inspanning.

laat een bericht na

Alle berichten worden eerst nagelezen alvorens te publiceren.

Shop now