Is warmte goed bij nek- schouder en rugklachten?

Aaaah! Opeens voel je het tijdens het opstaan schouderpijn of een stekende pijn in je rug 😖. Gisteren voelde alles nog prima, en nu zit je opeens met schouderpijn of een rug die niet meewerkt. Wat nu?
Klinkt dit bekend? Als het een (magere) troost mag zijn ; je bent niet alleen! 30% van alle mensen hebben jaarlijks één of meerdere keren last van dit soort pijnen. Gelukkig is de oorzaak vaak heel onschuldig.

  Overbelasting als oorzaken van nek-, schouder- en rugklachten?

  Er zijn verschillende redenen waarom je plots een erge pijn kan ervaren in je nek, shouders of rug. Dé grootste boosdoener is overbelasting. Overbelasting van de nek- schouder- of rugspieren is vaak het gevolg van een verkeerde lichaamshouding ; zowel in het dagelijks leven als tijdens het sporten of eender welke activiteit. Dat kan zijn door veelvuldig in dezelfde (foutieve) houding achter de computer te zitten of door een verkeerd looppatroon tijdens het sporten.
  Telkens geraken de spieren door de voortdurende spierspanning oververmoeid, met klachten tot gevolg.

  Deze pijnen gaan meestal vanzelf weer over!

  To wel 90% van dit soort acute pijnen verdwijnen na 2 tot 6 weken. Er wordt aangeraden om te blijven bewegen binnen je eigen pijngrens. Een verwarmende gel kan de spieren lichtjes helpen ontspannen en stimuleert daarenboven de bloedsomloop waardoor het herstel zich merkelijk sneller zal manifesteren. Bovendien werken warmende gels ook nog eens (licht) pijnstillend.

  Wanneer dan wel een kinesist raadplegen?

  Na maximaal 2 tot maximaal 6 weken moet acute pijn aan nek-, schouder of rug echt over zijn. Houden de klachten langer aan of worden ze erger, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Neem dan contact op met je kinesist, al dan niet in samenspraak met je huisarts.

  laat een bericht na

  Alle berichten worden eerst nagelezen alvorens te publiceren.

  Shop now