Warmte, een gezonde voeding voor het lichaam

Warmte heeft een aangename, relaxerende en stimulerend effect op ons lichaam, of het nu om natuurlijke warmte van de zon gaat of om kunstmatige warmte die we zelf aanbrengen op de huid (via een sauna of via verwarmende producten).

De invloed van warmte op het organisme

Transpiratie of zweet is één van de belangrijkste en meest zichtbare manier van het lichaam van warmte.  Onze huid en weefsels (spieren, pezen, ...) verwarmen, hetgeen ervoor zorgt dat we gaan transpireren waardoor we water verliezen en bijgevolg ons organisme zuiveren. De weefsels worden bevrijd van toxines en krijgen zuurstof evenals de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Daarnaast zorgt warmte er ook voor dat onze bloedvaten uitzetten waardoor er meer bloed door onze bloedvaten kan stromen. Dit zorgt voor een revitalisatie hetgeen spierpijn verlicht.

"Warmte heeft dus een ontspannende invloed
op het lichaam en vermindert pijn."

Natuurlijke warmte : moeder natuur en de zon

Te veel zon is gevaarlijk voor de gezondheid, hog dosissen UV-stralen zijn schadelijk voor de huid en tasten het lichaam aan in de vorm van een zonneslag of zelfs erger.
Toch is de zon een natuurlijke voedingsbron van oa. Vitamine D, maar met mate! 

Kunstmatige warmte : warmtebronnen en warmingsproducten

Een sauna en hamman doet stress verdwijnen en ontspant de spieren. De sauna kan ook spierstijfheid beperken en vermoeidheid verdrijven na een lichamelijke inspanning. Dat is de reden waarom veel sportzalen zijn uitgerust met een sauna. In de sauna kan het organisme ook de afvalstoffen, toxines genoemd, afvoeren die zich hebben opgestapeld tijdens de inspanning, doordat we transpireren. De sauna verlaagt de bloeddruk, stimuleert de werking van de hartspier en verbetert de bloedsomloop.

Daarnaast bestaan er ook warmingsproducten, zoals de Révvi intenste HOT gel en de Révvi HOT rub massageolie. Deze producten hebben diepwerkende en helende eigenschappen en hebben als voordeel dat ze erg lokaal toegepast kunnen worden. Dit zorgt voor een accurate aanpak van pijngevoelige zone's bij blessurebehandelingen alsook voor de behandeling van chronische pijnen zoals nek-, rug- en schouderklachten.

 

laat een bericht na

Alle berichten worden eerst nagelezen alvorens te publiceren.

Shop now